Főoldal Info Hírek

„HÍD” HÍVÓSZÓVAL IRODALMI PÁLYÁZATOT HIRDET A PESTEXT

„HÍD” HÍVÓSZÓVAL IRODALMI PÁLYÁZATOT HIRDET A PESTEXT

2024.05.08.

A pályázat összdíjazása 600.000 forint.

Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.  A pályázat hívószava a híd. Műfaji megkötése nincs, egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. Az pályázat összdíjazása 600.000 forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd.

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várjuk maximum 6000 leütés terjedelemben – szóközök nélkül! – a „Híd” témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter dönt a szakmai díjról!

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írás megjelenik angol fordításban a The Continental Literary Magazine-ban, szerzőink bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat 2024.07.23. és 2024.08.20. éjfél között. Az alkotások a SZIFONline.hu oldalára kerülnek fel, és a PesText Facebook-oldalán tesszük közzé majd folyamatosan őket.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel hatodik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2024. szeptember 27-30.

Az írásokat a [email protected] címre várjuk HÍD tárgymegjelöléssel!

Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).

Beküldési határidő: 2024.06.15.

Szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 300 000 HUF

Közönségdíj összege: 300 000 HUF

A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várjuk (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

FIGYELEM! Kizárólag jeligés pályázatot fogadunk el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérjük feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán! A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál szervezői felületeiken a szerző neve feltüntetésével publikálják. (Azon szerzők, akik nem adnak a pályázati kiírásban felsorolt felhasználási célokra engedélyt, sem a fődíjat, sem a közönségdíjat nem kaphatják meg, helyükre a következő helyezett lép.)

Pályázata elküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a PesText szervezői a későbbiekben tájékoztatási céllal e-mailt küldhessenek neki a PesText Fesztivál és az ahhoz kapcsolódó irodalmi pályázatok, versenyek, programok kapcsán. Amennyiben nem szeretne ilyen híreket kapni a jövőben, ezt kérjük nevezéskor külön jelezze a küldött e-mailben!

A MISZJE Adatvédelmi tájékoztatója az ALÁBBI LINKEN KERESZTÜL érhető el.

Támogatók: Magyar Kultúráért Alapítvány, Petőfi Kulturális Ügynökség, Petőfi Irodalmi Múzeum, Nemzeti Kulturális Alap, Visegrad Fund.