Főoldal Programok

„Women Power in Comics” (WOMCOM) – kiállításmegnyitó

„Women Power in Comics” (WOMCOM) – kiállításmegnyitó

Hegedűs Márton, Szép Eszter, Ladjánszki Márta

Program hozzáadása a naptáramhoz

A „Women Power in Comics” (WOMCOM) Horvátországból, Görögországból, Magyarországról, Montenegróból, Szerbiából és Szlovéniából hoz össze partnereket azzal a céllal, hogy erősítse a női művészeket, és elősegítse láthatóságukat, képviseletüket. A projekt emellett felhívja a figyelmet a képregényben megjelenő nők ábrázolására is.

Magyar partnerként a Bakelit Multi Art Center Alapítvány vesz részt az együttműködésben, akik a WOMCOM keretében arra hívtak meg tizenkét, pályázat útján kiválasztott művészt, hogy rövid képregényeket készítsenek a zánkai rezidens program során 2023. szeptember 17. és október 1. között.

A program mentorai: Hegedűs Márton és Szép Eszter. Projektmenedzser: Ladjánszki Márta kortárs koreográfus és táncművész, az L1 Egyesület művészeti vezetője, a Bakelit MAC nemzetközi kapcsolattartója.

 

A magyarországi rezidens program során résztvevő és kiállító művészek:

Benczédi Anna Júlia (H/RO), Sara Dervanović (MNE), Silva Dervanović (MNE), Helena Klakočar-Vukšić (CRO), Georgia Kalogeropoulou (GR), Dora Kaštrun (SLO), Petja Kolenko (SLO), Anamarija Kvas (CRO), Larisa Ackov Palić (SRB), Tóbiás Tamara (H), Jovana Vuković (SRB)
A rezidens program és a kiállítás a Creative Europe program társfinanszírozásával jött létre.

Women Power in Comics KIÁLLÍTÁS

16:30 - 17:00

Program hozzáadása a naptáramhoz

Ajánlott események