Főoldal Programok

LOBBANÉKONY UTÓPIÁK

LOBBANÉKONY UTÓPIÁK

Básthy Ágnes, Ludwika Włodek, Mária Modrovich, Peter Šulej, Michal Špína

Program hozzáadása a naptáramhoz

A járvány rávilágított a média, a kultúra, a művészet, az intézmények, a terápiák válságára. Megnehezítette az előretervezést, felfokozta a létbizonytalanságot, az utópiák kiégtek – hogyan érinti ez a kortárs irodalmat, művészetet, kultúrát? Vajon szükség van a kulturális intézményeink megerősítésére, a közös cselekvésre? Hogyan reflektálhat erre a kortárs irodalom és művészet? Milyen szerepe lehet a médiának?
A Tiszatáj a cseh A2, a lengyel Dwutygodnik és a szlovák VLNA folyóiratokkal együttműködve járja körbe a válság utáni lehetséges jövőképek kérdését. A négy visegrádi folyóirat Vissza a jövőbe – Return to the Future címmel cserélt szerzőket egymással.
Résztvevők: Básthy Ágnes, Ludwika Włodek, Mária Modrovich, Peter Šulej és Michal Špína.
Az angol nyelven zajló beszélgetést Lengyel Zoltán vezeti.
Tolmács: Steinbachné Bobok Anna
Az est támogatói és társzervezői: Visegrád Alapítvány és PesText fesztivál
Borítókép: Bob May CC BY-NC-SA 2.0
A rendezvény kapcsolódik az Őszi Kulturális Fesztiválhoz.
The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe. This publication is the part of the project “RETURN TO THE FUTURE – art, culture and new media in Central Europe after the pandemic”. / A projekt a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák kormány közös támogatásával jött létre a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázata keretében. Az Alap küldetése az, hogy elősegítse a fenntartható regionális együttműködés eszméit Közép-Európában. A fenti közlés a „Vissza a jövőbe – művészet, kultúra és új média a Közép-Európában a világjárvány után” című projektum része.

19:00 - 21:00

Program hozzáadása a naptáramhoz

Ajánlott események