Főoldal Programok

FISZ Csáth Géza-díjátadó – Fókuszban a fiatal irodalom

FISZ Csáth Géza-díjátadó – Fókuszban a fiatal irodalom

Sonnet Mondal

Program hozzáadása a naptáramhoz

// Csáth Géza-díjátadó
A Csáth Géza-díj a Fiatal Írók Szövetsége 2016-ban, kizárólag adományokból alapított irodalmi díja, melynek kuratóriumát a FISZ-tábor nulladik napjának mindenkori résztvevői alkotják. A szakmai díjat idén hetedik alkalommal, a PesText Fesztivál keretében negyedik alkalommal adják át.
// Fókuszban a fiatal irodalom
A Fiatal Írók Szövetsége friss könyveiből Mosolygó Sára és Lelkes Botond olvasnak fel részleteket; György Alida, Kormányos Ákos és Lukács Flóra szövegei kerülnek terítékre. A programon Sonnet Mondal, indiai költő is fellép, verseit eredetiben és Nagy Hajnal Csilla fordításában is hallhatja a közönség. Az írószervezet friss díjazottjáról sem feledkezik meg, hiszen az est repertoárját az ő írásai alapozzák meg, személyét egyelőre fedje homály.
// iamyank koncert
iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztat világokon át. Az este folyamán az irodalom után a zene kerül főszerepbe, hiszen a színeit széles palettán kikeverő, progresszív dalszerző-producer ezúttal a Három Holló nagytermét tölti meg dallamaival. Az invenciózus zenész minden projektje egy-egy új zenei világot tár fel. Ennek példája legutóbbi, And We című lemeze is, melyet All Machines Will Fail néven, trió felállásban, Mohácsi Matyival és Kocsis Mátéval készítettek el.
Az esemény borítóképe Kellermann Viktória kollázsa alapján készült.
Sonnet Mondal

21:00 - 23:00

Program hozzáadása a naptáramhoz

Ajánlott események