Buborék pályázat

logo

PESTEXT írópályázat 2021 – Buborék

PESTEXT 2021: NÉGYSZÁZEZER FORINT ÖSSZDÍJAZÁSÚ IRODALMI PÁLYÁZAT

Megszületett az eredmény a PesText világirodalmi fesztivál 2021-es, „Buborék” hívószóra kiírt irodalmi pályázatán. A zsűri döntése alapján a szakmai díjat André Ferenc Foszfor és verejték című alkotása nyerte. A közönségszavazás eredményeként a közönségdíjat Erdődi-Juhász Ágnes Hús című írása kapja. André Ferenc és Erdődi-Juhász Ágnes írását, illetve a többi döntős művet a Szifonline-on olvashatjátok. A döntős írásokat

ezen a linken találjátok.

André Ferenc

 

1992-ben született Csíkszeredán, költő, slammer, műfordító és szerkesztő. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának és a Romániai Írók Szövetségének is. Az elmúlt 8 évben több mint 150 irodalmi est és slam-rendezvény szervezésében vett részt. Verseit eddig román, angol és török nyelvre fordították le, és ő maga is 25 román költőtől fordított már magyarra. Eddig két kötete jelent meg, a Bújócskaverseny (Koinónia, Kolozsvár, 2020), valamint a szótagadó (Jelenkor, Budapest, 2018), utóbbiért elnyerte a JAK és az Írók Boltja könyvösztöndíját, valamint a Romániai Írók Szövetsége debüt-díját. Jelenleg a MasterCard Alkotótárs ösztöndíjasa. Irodalomelmélet szemináriumokat tart a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen.

André Ferenc – Fotó: György Alida

Erdődi-Juhász Ágnes

 

Szabadúszó újságíró, 1988-ban született Balassagyarmaton. Diplomáját az ELTE kommunikáció- és médiatudomány szakán szerezte. Másfél évvel ezelőtt kezdett el az írással, mint művészeti tevékenységgel tudatosabban is foglalkozni, azóta jár Péterfy Gergely kreatív írás kurzusára. Novellái eddig a Felhő Cafén, a Litera-Túra folyóiratban, a Szózatban, a Szilfa-Líra-Kávéházban, kritikái pedig a Litera irodalmi portálon jelentek meg. A Tarandus Kiadó tavalyi Van hangunk pályázatán második, az Aranymosás Irodalmi Magazin Aranyrög pályázatán első helyezést ért el.

Erdődi-Juhász Ágnes

Zsűri

A szakmai díjat odaítélő zsűri tagjai:

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2021/04/Ruszovics-Dorina-képe.png
Mécs Anna

író, szövegíró. Gyerekzár című novellás kötetéért 2018-ban megkapta a Margó-díjat. Legutóbbi kötete: Kapcsolati hiba címmel jelent meg 2020-ban.  (Ruszovics Dorina fotója)

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2021/04/daniel_andras_2018_szollosi_1.png
Dániel András

Író, grafikus, festő, 1966-ban született, Budapesten él. A Kufli-sorozat mellett több gyerekkönyv szerzője, illusztrátora vagy szerzője és illusztrátora. Az elmúlt tíz évben többször megkapta a Szép Magyar könyv-díjat és az Év Gyermekkönyve-díjat. (Szöllősi Mátyás fotója)

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2021/04/Szabó-T.-Anna-Emmer-László-képe.png
Szabó T. Anna

József Attila-díjas költő, író, műfordító Kolozsváron született, jelenleg Budaörsön él. Öt verses kötete mellett három prózakötetet publikált, legutóbbi, Szabadulógyakorlat című kötete 2021-ben jelent meg a Magvetőnél. Műfordítóként többek között Shakespeare, John Updike és Beatrix Potter műveit fordította magyarra. (Emmer László fotója)

A shortlisten szereplő 11 pályaművet kiválasztó előzsűri tagjai:

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2020/08/Borbáth.png
Borbáth Péter

író, műfordító, túravezető.

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2021/04/VL20190216_1229_vagott.png
Vass Norbert

író, a Szépirodalmi Figyelő, a SZIFONline és a SiopArt szerkesztője.

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2020/08/Górász.png
Górász Péter

irodalmár, könyvtáros, a FISZ elnökségi tagja.

https://pestextfestival.hu/wp-content/uploads/2021/07/Pinczesi_Botond-scaled.jpg
Pinczési Botond

kritikus, a Nincs állandó szerzője, az Alföld Stúdió tagja.

Támogatók