Főoldal Programok

Shakespeare LIVE

Shakespeare LIVE

Program információk

Időpont

20:00 - 21:00

Helyszín

Online esemény

A produkció új Shakespeare-fordításokkal is kiegészül. A HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum díját, az Év Leginnovatívabb Könyve elismerést elnyert Hogyne szeretnélek! kötetből válogatnak a művészek. (Shakespeare szonettjeit újrafordította Papolczy Péter, kiadta a Tilos az Á könyvek.)

Közreműködők:

WH: Sena / Márkos / Gryllus / G Szabó
S h a k e s p e a r e s z o n e t t e k

A WH a mai zenei világba emeli Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar: Shakespeare nyomtatásban megjelent szonettjeit egy titokzatos Mr. W. H.-nak ajánlotta, kinek kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – mindmáig viták tárgyát képezi.

A WH Márkos Albert csellista és zeneszerző kezdeményezésére alakult, tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői: Sena Dagadu (a Irie Maffia dívája), Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor.

A koncerteken keveredik az absztrakt hip-hop, a modern jazz, a spoken word, a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free jazz, és a különböző zenetörténeti utalások, a reneszánsz emberének íródott szókimondó, sokszor szexualitással áthatott szövegeken pedig a jelek szerint nem fogott az eltelt közel 450 év.

Dagadu Veronika Sena – ének

Márkos Albert – cselló

Gryllus Samu – basszusgitár

G. Szabó Hunor – dobok, basszusgitár

Papolczy Péter Hogyne szeretnélek! fordításkötetéből felolvas: Szalay Henrietta, Molnár György

A rendezvényre korlátozott számban várjuk a vendégeket, egy eseményre 30 főt tudunk beengedni.
Biztosítsd be a helyed a regisztrációs linken: https://www.a38.hu/hu/program/felolvaso-szinhaz-shakespeare-szonettek
Az egyes programok alatt a ki-be járkálás nem lehetséges az online stream miatt.

 

A Hajóra érkezéskor érintkezésmentes lázmérést végzünk. Kérünk benneteket, hogy saját magatok és mások egészsége védelmének érdekében viseljetek maszkot. Ügyeljetek arra, hogy megfelelően takarja az orrotokat és a szátokat is. Érkezéskor mossatok alaposan kezet, használjátok a kihelyezett fertőtlenítőket. Ha tehetitek, fizessetek kártyával, figyeljetek az általános higiéniára.

Ajánlott események

Időpont

20:00 - 21:00

Helyszín

Online esemény

Ajánlott események